Loading...

De sjaals van La Femme Garniture en Sterk Werk (6/11)

Een paar keer per jaar spreek ik af met mijn twee ‘oude’ hartsvriendinnen Nathalie en Sophie voor een dagje intens bijkletsen. (Nath en Fie voor de vrienden. En ze zijn he-le-maal niet oud, we kennen elkaar gewoon al heel lang.) Die dag begint meestal met een lunch, daarna shoppen we wat en we eindigen met een aperitief en een diner. Winkelen is dus niet de hoofdzaak, al zou je dat niet altijd zeggen als je Nath haar buit van de dag bekijkt 😉 En toegegeven, ik koop ook weleens een kleinigheidje…

Antwerpen was dit keer ons shoppingtarget, al raakten we er – vanwege een uitgelopen maar lekkere lunch bij Ferm in Keerbergen – niet veel verder dan de stock sales van A.F. Vandevorst en Atelier 11, en de winkels in de omgeving van de Kloosterstraat. Daar tikte ik deze sjaal van merinowol (85 euro) van La Femme Garniture op de kop in de Made by Hand designer shop, een kleine maar fijne winkel in de Korte Vlierstraat.

(De foto’s zijn trouwens het – nog niet helemaal perfecte – resultaat van een workshop fotografie en styling van Silvie Bonne fotografie en Mino Paper Sweets. Met dank aan Kaartjesfee Nele om op te treden als gewillig model!)

Ik kende La Femme Garniture eerlijk gezegd niet, maar ontdekte daarna dat er een Belgische ontwerpster achter zit. Alle sjaals (en plaids en dekens, want die maakt ze ook) worden bovendien in ons land gemaakt. Helemaal verantwoord en zo… Ook in Gent worden de sjaals in verschillende winkels verkocht, en zondag vind je ze blijkbaar ook op Sterk Werk, een verkoop georganiseerd door verschillende Belgische ontwerpers. De ideale gelegenheid om alvast enkele mooie, originele en verantwoorde kerstcadeautjes op de kop te tikken (onder andere ook de mooie juwelen van Fleurfatale!) Allen daarheen, op 6 november van 10u30 tot 18u bij LikeBirds in de Eskimofabriek.

Andere interessante artikels

1 Reactie

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.