Loading...

Vijf leuke kinderboeken om voor te lezen

Kinderboeken

Elke avond voor het slapengaan wordt hier een verhaaltje voorgelezen. Vaak zelfs twee, want de smaak van onze meisjes wil weleens verschillen. En nu Kato in het eerste leerjaar zit, vindt ze het leuk om ook zélf (een stukje van) een verhaal voor te lezen. Dit zijn onze vijf favoriete voorleesboeken van het moment.

De kusjeskrokodil (Jozua Douglas, Loes Riphagen)

Ik kocht dit prentenboek voor de meisjes tijdens een citytrip in Rotterdam bij de boekenshop in Fenix Food Factory. Een schot in de roos! We lazen dit boek intussen al zeker honderd keer voor. Het is een verhaal over Tim die niet kan slapen, omdat er enge beesten op zijn kamer zitten. Uiteindelijk blijken het allemaal superlieve dieren te zijn, zoals de toedektijger, de knuffelbuffel, de kusjeskrokodil … Perfect verhaal voor het slapengaan!

Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (Werner Holzwarth/Wolf Erlbruch)

De titel vertelt meteen het verhaal. En omdat kaka-en-pipi-humor hier blijft scoren, blijft dit boek een hit. Op elke pagina is er wel een dier dat een drol, kledder of keutels laat vallen – hilarisch! 😉 – en de wraak van de kleine mol op het einde is zoet.

De Griezels (Roald Dahl)

Ik kocht dit boek tijdens de boekenbeurs uit pure nostalgie. En ik ben superblij dat Kato er even enthousiast over is als ik vroeger. Bij Lora (3) valt het boek (nog) niet in de smaak, dus ik denk dat je al een jaar of zes moet zijn om te kunnen lachen met de mopjes en streken van mijnheer en mevrouw Griezel.

Vriend. Gezocht-verloren-gevonden (Eef Rombaut en Emma Thyssen)

Een boek over vriendschap, en ook wel een beetje over pesten. Dino zoekt een vriend en doet alles om erbij te horen, zonder resultaat. Tot hij Kikker ontmoet, maar dan gooit de populaire, maar gemene Bambi roet in het eten … Een heel herkenbaar thema voor kinderen, met toffe tekeningen van Emma Thyssen. Kato vindt het stukje over pesten eigenlijk niet zo leuk om zelf te lezen, want ‘niet lief wat Dino en Bambi doen, hé mama’.

Heksenfee (Brigitte Minne/Carll Cneut)

Een prentenboek over een fee, Rozemarijn, die liever een heks wil zijn, en een mama fee die dat niet meteen begrijpt. Met prachtige illustraties van Carll Cneut. De poster van de cover van het boek hangt in de kamer van onze meisjes. Heerlijk verhaal, ook omdat het wat tegengewicht biedt tegen de overdosis lieve, schattige prinsessen in tal van sprookjes en verhalen. Heksenfee is een pleidooi om je eigen keuzes te maken, en af en toe een tikje rebels te zijn.

Hebben jullie nog tips voor leuke voorleesboeken of leesboeken voor beginnende lezers?

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.