Loading...

Pop-up met Belgisch denim (en biowijnen) in Gent

Façon Jacmin

Tot voor kort vond je de camionette van de zussen Jacmin enkel in Brussel en Antwerpen, maar deze week is er (eindelijk!) ook een pop-up in Gent. Van donderdag 7 tot zondag 10 september presenteren ze hun denimlabel Façon Jacmin in de Brabantdam bij Casa Argentaurum.

Denim uit Japan

Emilie interviewde de zussen van Façon Jacmin eerder dit jaar voor Gazet van Antwerpen en kwam zo het een en ander te weten over hun visie en werkwijze. Met hun label maken ze tijdloze stukken in beperkte oplages, met extra veel oog voor afwerking. Hun stoffen halen ze daarom in Japan. Daar wordt het denim nog gekleurd met natuurlijk indigo en door de weeftechniek is het weefsel veel dichter.

Weg van de traditionele jeansbroek

Tegelijk willen ze met hun collectie weg van de traditionele jeansbroek- en jeansvestontwerpen. Ze experimenteren dus volop met modellen en pasvormen in jeans. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de zomerse maxi dresses, de denim wrap dress en het kostuumjasje in jeansstof. De meeste stukken zijn gemaakt van blauw denim met mooie kleurschakeringen. Dat is geen toeval, want het is hun favoriete kleur én de reden waarom ze zo graag met jeans werken.

Hier bekijk je de collectie

De collectie checken (en kopen) kan onder andere op de webshop of via de Instagram-page. Er is ook een mobiele shop – lees: een camionette die als winkel werd ingericht – die twee zaterdagen per maand in Brussel en twee zaterdagen in Antwerpen geparkeerd staat.
En deze week duikt er dus ook een pop-up op in Gent (Denim & Delicatessen), mét extra’s:

– Op donderdagavond 7/9 wordt er vanaf 19 uur biologische wijn van wijnbar ONA geserveerd. En het eerste glas is gratis! 😀
– Op zaterdag 9 september kan je tussen 11 en 17 uur hand- en voetscrubs en massages krijgen met homemade producten gemaakt van essentiële oliën.

Meer info lees je op de Facebookpagina.
See you there!!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.