Loading...

Beauty zoals in de boekskes

“Hebt ge u weeral geschminkt?” Dat zegt mijn man soms, en daarbij kijkt hij dan alsof hij het tegen een zesjarige heeft die experimenteerde met mama’s afgedankte make-upspullen. Toegegeven, tot voor kort wist ik ook niet zo veel meer over make-up dan het gemiddelde meisje van die leeftijd. Maar tussen kerst en nieuwjaar nodigde mijn vriendin Evelyn me uit om een make-up workshop met Sabine Peeters te volgen, de blogster/make-up artist die zonet een boek uitbracht.

Sabine Peeters leert ons de basics van make-up

Voor 50 euro per persoon kregen we met z’n zevenen drie uur lang make-upadvies van Sabine bij Evelyn thuis. Wat we zelf in huis hadden aan make-upspullen mochten we die avond meebrengen. De bedoeling is namelijk niet dat je nadien met een ellenlange boodschappenlijst naar MAC of Ici Paris XL moet lopen, maar dat je met je eigen make-up twee looks leert creëren. De eerste – die je na wat oefening in tien minuten klaarspeelt – is een subtiele look voor overdag, en die leerden we uitbreiden voor een glamoureuzere versie – bijvoorbeeld met smokey eyes – voor ’s avonds.

Sabine toont hoe je smokey eyes maakt

Ik leerde onder andere ook hoe je knalrode lippenstift zo aanbrengt dat die een hele avond blijft zitten, ook als je iets eet of drinkt (de truc is blijkbaar om een lippenpotlood te gebruiken als basis) én dat ik voortaan beter een streepje boven in plaats van onder mijn ogen trek. Nu nog een potlood gaan kopen voor mijn nieuwe hot lips-look ☺.

Hot lips-look 🙂

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.