Loading...

Webshops met tweedehands kleding

Ik was vroeger niet zo’n fan van tweedehands kledingshops. Meestal vond ik ze gewoon te druk en te vol, en dat ontnam me meteen de goesting om te beginnen zoeken naar die verborgen pareltjes die de hippe fashionista’s daar altijd lijken te vinden.

Nu moest ik voor de weekendbijlage van de gazet een artikel schrijven over webshops van tweedehands kleding. En dat was een ontdekking: je hoeft niet zelf te rommelen tussen de volle kledingrekken, je vindt alles netjes online terug. En shoppen vanuit je luie zetel, daar ben ik altijd voor te vinden. 

Twee adresjes die ik absoluut de moeite waard vind, zijn www.josenjuul.be en www.ohmydress.be.

Het eerste is een kleine online shop voor tweedehands kinderkleding en voor nieuwe outletkleding van Gold en Zorrro. De dame achter de shop is Eva Verdonck, mama van één dochter, die een voorliefde heeft voor kleurrijke Belgische kinderkleding. Ze verkocht de spullen van haar dochter eerst via eBay, maar bedacht dan deze leuke webshop en verkoopt er nu tweedehands kleding voor jongens en meisjes van 0 tot 12 jaar.

De prijs is steeds minstens -70% (vergeleken met originele aankoopprijs). Je kan bij haar dus terecht om tweedehands kinderkleding te verkopen en om te kopen. Ik zag er voor Kato twee leuke dingen: een geruit jurkje van Zorro (hierboven, 30 euro) en deze T-shirt:

 

T-shirt Filou, gedragen (2 jaar), 8 euro

En voor de mama’s is er Oh My Dress: een Brusselse webshop van een jonge ondernemer Arthur Spaey en blogster Valentine Witmeur met tweedehandse dameskleding.  Ze hebben leuke merken, zoals Zadig & Voltaire, Essentiel, Comptoir des Cottoniers, … En de prijs is altijd minstens de helft van de originele aankoopprijs. Je kan er alweer terecht om zelf kleding te verkopen én te kopen. Ik zag er dit mooie jurkje van Iro, jammer dat de zwangere buik nu roet in het eten gooit of zou die er toch in passen ;-)?

Zwart jurkje Iro, 49,50 euro

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.