Gert De Mangeleer onthulde me ooit de ingrediënten van zijn zomerse signature dish met tomaten. Geitenkaas kwam er aan te pas, zoetzure uiringen, gemalen kardemom, gemarineerde gember ook, en ‘dat zuren we dan een beetje aan’, vertelde hij me toen.As it happens ben ik zot van tomaten én van gember, dus die combi was ergens in mijn onderbewustzijn blijven hangen. Toen ik deze week koelkastrestjes moest wegwerken, dacht ik er opnieuw aan. Ik had nog koriander over van een Thais wokgerecht, verse gember die al een tijdje op moest, en verse tomaten van mijn biogroentepakket. Dus deed ik eens experimenteel, en maakte in plaats van de traditionele tomaten met basilicum en olijfolie een oosterse tomatensalade. Met koriander, een blokje geraspte gember, en afgewerkt met een restje rijstazijn dat nog in de koelkast stond. Volgende keer moet ik die gemalen kardemom misschien ook maar eens bovenhalen, maar ik vond deze versie van mijn eigen Hertog Jan-gerecht al zeer geslaagd.
Pittige oosterse tomatensalade
Gepubliceerd op 3 juli 2013
geen reacties