Loading...

Eat Love Tastings

Even geleden dat we nog blogden over een restaurantbezoek, maar dat heeft alles te maken met de baby van 7 weken die hier nu rustig ligt te knorren. Dat doet hij helaas niet altijd, waardoor ondergetekende al enkele weken niet verder komt dan haar eigen koelkast. Verheugd was ze dus, toen ze nog eens zonder zoon de deur uit mocht. Vrouwenpraat! Wijn drinken! Te veel eten!

Eat Love Tastings werd de plek die daarvoor werd uitverkoren. Eat Love Pizza aan de Ajuinlei hadden we eerder al veelvuldig getest en goedgekeurd, dus we waren benieuwd of het aanpalende restaurant van dezelfde eigenares even goed in de smaak zou vallen. Dat was zeker al het geval voor het interieur: mooie houten tafels, gezellig licht en een warme sfeer. Precies wat we nodig hadden.

Bij het menu kregen we uitleg van Valentina Gatti herself. Het bestaat uit bar bites – eenvoudige, kleinere hapjes – en tastings: uitgebreidere gerechtjes waar iets meer bereiding aan te pas komt. Je kan ze à la carte bestellen, of in de vorm van een menu met 3 bar bites, 2 of 4 tastings en 1 sweet en/of kaas. We kozen voor de menuoptie, zonder vlees vanwege de vegetariër in ons gezelschap.

Vrij snel kwamen er schaaltjes op tafel met drie soorten tomaten, grijze ongepelde garnalen, edamame en kaviaar van aubergine. Elk van ons kreeg ook haar eigen bordje mozzarella, bewerkt met lekkere olijfolie en kappertjes.

Even was het onduidelijk of er nog iets zou volgen (hoeveel hapjes hadden we nu eigenlijk al gekregen?), maar al gauw kregen we toch nog een en ander voorgeschoteld: een schaaltje risotto met amandelen en broccoli, een lekker gerechtje met schelvis, en mosseltjes met citroengras en Thaise basilicum.

Lekker, dat wel. Maar het was maar nét genoeg om onze honger te stillen. De bar bites waren ons bovendien iets te eenvoudig: grijze garnalen, gekookte sojabonen en rauwe tomaten, daarvoor hoef je niet per se op restaurant. Kortom: origineel concept, goede producten, maar voor die prijs (39 euro voor het ‘kleine’ menu, zonder wijn) mocht het wat ons betreft net iets meer zijn.

Eat Love Tastings

Onderbergen 25, 9000 Gent

www.eatlove.be

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.