Loading...

Ontbijten

Sinds we een dochter hebben, is het iets minder makkelijk om ’s avonds gezellig iets te gaan eten in de stad. Maar een leuk alternatief is samen gaan ontbijten of brunchen. We probeerden al tal van adresjes. Onze Gentse favorieten op een rij:

Simon Says: gezellig, klein ontbijtadresje met een tof terras (als het weer wat meezit ;-)) op het pleintje met bomen van het Sluizeken. Lekkere koffie, scones, vers geperst fruitsap, ontbijtkoeken,… meer moet dat niet zijn. Enige nadeel: niet groot en dus niet gemakkelijk met buggy (tenzij je op dat terras kan zitten). Binnen zie je op de muur tekeningen van Panamarenko. De koffie is van Panamarenko’s madam, Hoorens dus. Adres: Sluizeken 8, 9000 Gent, www.simon-says.beCopyright Simon SaysCopyright Simon Says

Pain Perdu: een absolute favoriet als je buiten kan zitten. Dit ontbijtadresje heeft een pittoresk achtertuintje. Uitgebreide brunch met ham, kaas, zalm,… naast de traditionele confituur en choco. Zeer kindvriendelijk. En binnen ook ruim genoeg om met een buggy te manoeuvreren. Toch een minpunt: de laatste keer dat wij er brunchten, merkten we dat het bord met beleg al even klaar stond in de keuken. Allemaal een beetje uitgedroogd. Adres: Walpoortstraat 9, 9000 GentCopyright Jobat.be

Pain Quotidien: toegegeven dit adres maakt deel uit van een keten en vind je dus in een heleboel steden, maar wij zijn toch fan. Zowel voor ontbijt als lunch blijft dit een topper met verse ingrediënten, (kind)vriendelijke service en omgeving. En vooral mmhh… zooo lekkere citroentaart hebben we nog nergens anders geproefd. En ja, citroentaart kan ook als ontbijt;-). Adres: Kalandeberg 10, 9000 GentCopyright Pain Quotidien

Binnenkort proberen we het ontbijt in de nieuwe coffee bar (Clouds In My Coffee, Dendermondsesteenweg 104, 9000 Gent) in onze buurt eens uit. Ziet er veelbelovend uit… We laten je weten hoe het was!

Copyright Clouds In My Coffee

Iemand nog aanraders?

PS: we haalden het idee voor deze blogpost over lekkere ontbijtadresjes uit de Elle nieuwsbrief, maar waren het niet helemaal eens met de keuze. Ook Julie’s house was een favoriet van Elle. Wij vinden Julie’s house een erg lekker adresje voor taart, maar het ontbijt zouden we niet aanraden: beperkt (zelf de kleine eters bestelden nog een taartje als dessert achteraf) en heel krap om te zitten, zeker met baby’s. ’t is maar dat je ’t weet…

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.