Loading...

Citytrip naar Londen

In september overviel het me ineens. Het gevoel dat ik dringend nog eens naar Londen moest. En als we dan toch gingen, waarom zouden we dan geen optreden meepikken, zo opperde een enthousiaste vriendin. Dat van Queens of the Stone Age in Wembley Arena, bijvoorbeeld. Op een dag tijd was het zaakje geregeld: concerttickets, Eurostar en hotel.We regelden een tweepersoonskamer in het ACE Hotel, een designhotel in Shoreditch, een van Londens hipste buurten van het moment. De kamers zijn modern, een tikje industrieel maar tegelijk heel gezellig en comfy. De lobby is overdag een populaire plek waar jonge locals komen koffie drinken en aan hun computer werken. En ‘s avonds wordt het een hotspot voor party people uit de City.

In Hoi Polloi, het bijhorende restaurant, kan je ’s ochtends heerlijk ontbijten, en vervolgens blijven zitten voor de lunch, afternoon tea, het aperitief en het avondeten. En als je ’s nachts nog een hongertje hebt, dan kan je er ook terecht. Wij proefden er enkel het ontbijt, en dat was top.

ACE Hotel lobby

Wembley Arena is van daaruit makkelijk bereikbaar. Het dichtstbijzijnde station is Liverpool Street Station, en van daaruit loopt de Metropolitan Line rechtstreeks naar Wembley Park. Je bent ongeveer 40 minuten onderweg, en Wembley Arena ligt op 5 minuutjes wandelen van het metrostation.

Avond één was voorbehouden voor het concert (mét bijhorende hamburger en pintjes), de tweede avond reserveerden we voor Jamie Oliver. Of liever: zijn Italiaanse restaurant in Covent Garden. Op zaterdagavond kan je er niet reserveren dus werd het aanschuiven, een populaire bezigheid in Londen. Terwijl je wacht kan je niet neerzitten, maar je kan gelukkig wel proeven van Jamie’s cava’s en cocktails. Op de kaart staan vooral klassiekers uit zijn kookboek Jamie’s Italy. Op onze tafel verschenen antipasti met vlees, kaas en olijven, pasta alla norma, cannelloni op 3 wijzen en wijn. Allemaal even tasty en spicy, zoals we Jamie zijn gerechten kennen.

Citytrippen in Londen betekent natuurlijk ook shoppen, al bleef de buit eerder beperkt. Twee bh’s van Victoria’s Secret die allerlei spectaculaire dingen doen met mijn cupmaat, en twee zwarte jurkjes van de échte winkel van & Other Stories (héél veel lekkers daar!).

Een ander soort shoppen deden we op Brick Lane market op zondag. Een soort gigantische rommelmarkt waar je ook standjes vindt met zelfgemaakte kledij, en vele eetstandjes van de exotische restaurants in de buurt. Japans, Ethiopisch, Jamaicaans, Marokkaans: je proeft er van elke keuken voor amper 5 pond voor een complete maaltijd.

Nog enkele leuke plekken waar we deze keer niet geraakten, maar die op ons lijstje staan voor volgende keer:

Ontbijt bij Albion in Boundary Street

Lunch of (early) dinner bij Dishoom of Pizza East 

After-shopping ontspanning ‘from horns to hooves’ bij Cowshed Spa House in Shoreditch

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.