Loading...

Weekendje Amsterdam

Door mijn werk ontmoet ik vaak heel fijne, creatieve mensen. Zo was ik laatst op pad met deze fotografe.  Zij is een van de initiatiefnemers achter Dingenzoekers, een ‘online magazine voor kinderen en hun baasjes’. Een echte aanrader.

Ik besloot meteen een van hun tips te volgen, toen we een tijdje terug een weekendje Amsterdam boekten. Het was onze eerste ‘vakantie’ met Kato. We reserveerden het Lloyd hotel dat we via Dingenzoekers ontdekten. En het viel supergoed mee. We hadden een kamer met een felgroene polyester badkamer van de Nederlandse designer Joep Van Lieshout als een soort kamerscherm in het midden. Kato vond het super om zo midden in de kamer in een groot groen bad te zitten. Alleen slapen lukte iets minder goed in die vreemde kamer… helaas ;-(.

onze kamer met gifgroene badkamer
Verder deden we in Amsterdam vooral ons eigen zin. Kato is nog een beetje te klein (19 maanden) om de andere tips voor kids van Dingenzoekers te proberen. We moeten er dus van profiteren, nu we zelf nog onze zin kunnen doordrijven ;-).
Onze toppers van het weekend:
–      Rondstruinen in de Jordaan, en dan vooral de Haarlemmerstraat. Het Grote Avontuur vond ik een inspirerende winkel voor decoratie, cadeautjes en zelfmaakideetjes.
copyright Het Grote Avontuur
–       Eten bij restaurant La Oliva. Mmmh pintxos, zelfs het moeilijkste etertje in ons gezelschap was er verlekkerd op de pata negra.
copyright La Oliva

 

–       Het Stedelijk Museum
Kato naast kunstwerk van Donald Judd in Stedelijk Museum
–       De wandeling in de buurt van ons hotel, het Oostelijk Havengebied, met knappe staaltjes van moderne architectuur.

 

Wandeling in het Oostelijk Havengebied
Info: http:/dingenzoekers.be/

 

Andere interessante artikels

1 Reactie

  • inie 11 jaar geleden Reageer

    hihi!dingenzoekers is zalig hé!
    leuk!!

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.