Loading...

Brooklyn heimwee…

Toen ik op oudjaar een prachtig fotoalbum cadeau kreeg van de citytrip naar New York die we vorig jaar met vrienden maakten, werd ik overvallen door een gevoel van heimwee. New York stond al even op onze wishlist van bestemmingen, maar om de een of andere reden schoof ‘the city that never sleeps’ steeds op de achtergrond. Te duur, te druk, te weinig groen, … Maar al die vooroordelen schoven we meteen aan de kant tijdens onze trip vorig jaar in mei en de plek, en vooral Brooklyn, veroverde een plaatsje in ons hart.

We lieten de hotels in Manhattan links liggen en gingen via www.airbnb.com op zoek naar originele, betaalbare logies bij locals. We kozen voor een charmant, oud huis in een rustige straat vlakbij Prospect Park in Brooklyn. Een huis vol boeken, met een verwilderde bloementuin en een hartelijke bewoonster, Laurie Kellogg, die ons met tips en advies overlaadde. Vanuit Brooklyn sta je trouwens in amper 20 minuten met de metro in hartje Manhattan.

Brooklyn heeft zelf ook heel wat te bieden. Wij begonnen ons verblijf met een wandeling door de buurt van Park Slope, met zijn mooie historische huizen, en trokken dan richting Prospect Park,ontworpen door dezelfde landschapsarchitecten die het veel bekendere Central Park ontwierpen. In het weekend wemelde het er van joggers. Kinderen speelden er baseball op de velden en hier en daar werd gepicknickt en gebarbecued.

Aan de rand van het park ligt de Brooklyn Botanic Garden, met toen vooral bloeiende anemonen en een indrukwekkende weide met kerselaars. De Japanse tuin is het paradepaardje in de botanic garden. En je kunt er ook volop inspiratie opdoen in de moestuin – een mooi staaltje van urban gardening.

 

Helemaal anders, maar ook erg leuk is Coney Island, het meest zuidelijke deel van Brooklyn aan de Atlantische oceaan. Coney Island was begin twintigste eeuw een populair pretpark. Nu kent het gebied langzamerhand een revival. Het is een plek van kitsch en nostalgie.

 

Wij gingen voor een adembenemende (en vooral schokkende) rit op de oude houten Cyclone rollercoaster. En dat terwijl we net een mega-hotdog van Nathan’s achter de kiezen hadden. Alles bleef mooi op zijn plaats, gelukkig ;-).

Leuk om te shoppen en gewoon rond te hangen is Williamsburg, zowat de meest hippe wijk van Brooklyn. De artists & fleas market in het weekend is een aanrader. Je vindt er t-shirts met leuke prints, vintage kleding, antieke meubels, handgemaakte juwelen, … En er zijn lekkere eet- en drinkkraampjes.

Op de nieuw aangelegde kade met grasperkjes (ter hoogte van North 6th of 7th street) heb je een prachtig zicht op Manhattan aan de overkant van het water.

Een andere opkomende buurt in Brooklyn waar het ‘s avonds leuk vertoeven is, is Carroll Gardens. De metrolijn loopt nog niet tot het hart van deze wijk. Daarom is het weinig toeristisch en authentiek.

Tot slot, onze favoriete eetadresjes in Brooklyn:

– Soigne in Park Slope: gezellig restaurant en wijnbar, wij probeerden er de hamburger… een aanrader! Enkel de frieten gebakken in truffelolie vonden we maar niks. Heel vriendelijke bediening. Adres: 486 6th Avenue (tussen 11th St & 7th Ave), Brooklyn

– Waterstreet in Dumbo: down to earth bar met grootmoeders keuken. Eenvoudige ‘comforting’ kost. Wij aten er de vegetarische jambalaya. Een pittig gerecht, met bonen, rijst en allerhande groenten. De brownie met ijs is een toetje om u tegen te zeggen. Adres: 66 Water Street, D.U.M.B.O. Brooklyn (blijkt intussen gesloten, sept.2017).

– Frankies Spuntino in Carroll Gardens: Italiaanse open keuken met verse pasta’s, risotto’s, … Bestel zeker de kleine hapjes of antipasti vooraf. Wij genoten van de fetuccini met Fava Beans (veel look!). Adres: 457 Court Street, Brooklyn, frankiesspuntino.com

– Al Di La in Park Slope: een topper! Heerlijke gestoomde mosselen, pasta nero, … Verfijnde Italiaanse keuken, Adres: 248 5th Avenue (between President St & Carroll St), Brooklyn, www.aldilatrattoria.com

Met dank aan Evelyn voor de mooie foto’s en het mooie cadeau!

Andere interessante artikels

Reacties (2)

  • eva maria 11 jaar geleden Reageer

    Ik kom helemaal in de mood! Ook wij trekken in april (met drie kleine kinderen) naar NY, ook wij kozen met airbnb een huis uit in Brooklyn! Een paar jaar geleden gingen we ook al, maar op hotel, en nu vinden we zo'n eigen plek toch makkelijker met de kinderen. In elk geval : superbedankt voor al je tips, we maken er zeker gebruik van!

    admin 11 jaar geleden Reageer

    graag gedaan! geniet van jullie trip!

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.