Loading...

Belgische lingerie en mode in Bozar

Soms belandt er een uitnodiging in onze bus waar we écht niet kunnen aan weerstaan. En voor we het weten, bevinden we ons dan op de eerste rij van een indrukwekkend defilé met lingerie van Belgische makelij in de prachtige hal van Bozar. Pure Sex-and-the-City-stijl …

Het zit zo: hét Belgische lingeriemerk voor grote borsten PrimaDonna viert 150 jaar. En ter gelegenheid van die verjaardag organiseert het merk een interactieve tentoonstelling ‘La Mémoire de l’Intime’ in Bozar. Je kan die nog tot 28 juni gratis bezoeken. De expo werd begin vorige week feestelijk ingezet met een catwalkshow. En wij waren er dus bij!

Over de show …

Wat we absoluut top vonden aan het defilé, was dat PrimaDonna echte, ‘gewone’ vrouwen met vollere vormen toonde, en dus geen gestroomlijnde modellen. Je kreeg zo meteen een goed beeld van wat de lingerie doet met je lijf. Hoe het er écht uitziet.

 Over de expo …

PR verantwoordelijke van PrimaDonna Evelyn Verstraeten gaf ons een woordje uitleg bij de expo: ‘PrimaDonna begon ooit als Duits korsettenbedrijf in 1865. Geleidelijk aan werden er naast korsetten ook beha’s gemaakt. In 1990 kwam PrimaDonna in de handen van het Belgische familiebedrijf Van de Velde. Een van de eerste vernieuwingen die Van de Velde deed, was meer kleur in de collecties brengen. Die waren tot dan vooral in sober wit en huidskleur. Ook op vlak van materialen en snitten zette Van de Velde in op innovatie.’ De introductie van lycra, microvezel, 3-D bodyscans … lingerie stond allesbehalve stil.

 

Het oudste korset in de expo dateert uit 1865. De stukken vormen geen chronologische tijdlijn.‘We maakten een selectie van de mooiste ontwerpen uit ons archief’, vertelt Evelyn.Je ziet prachtige korsetten, stugge katoenen bh’s en slipjes uit de jaren zestig, … tot de meest recente collecties (lingerie én sinds 2014 ook badmode) met meer kleur en broderie en kant. De expo is beknopt, maar je komt er aan de hand van filmpjes en een interactieve ‘beha box’ wel wat te weten over de technische kant van lingerie maken. Best indrukwekkend! En als je met de kinderen gaat: de projectie van lingerie en vooral de knipperende oogleden op het beeld van de Venus van Milo zijn een hit ;-).

Na de show en expo van PrimaDonna bezochten wij nog de tentoonstelling ‘De Belgen. Een onverwacht modeverhaal’ in Bozar. Een interessant overzicht van de Belgische modegeschiedenis waarin meer dan zeventig modeontwerpers aan bod komen. Wij probeerden bij de opstelling op onderstaande foto te raden van welke ontwerper elk silhouet was. Niet makkelijk!

Info:

De expo ‘La Mémoire de l’Intime’ van PrimaDonna is nog tot 28 juni gratis te bezoeken in de Hortahal in Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. De tentoonstelling ‘De Belgen. Een onverwacht modeverhaal’ in Bozar loopt nog tot 13 september. Tickets: normaal tarief van 6 tot 12 euro.

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.