Loading...

Weekendje Arras: must-sees & must-dos met kinderen

In de Paasvakantie trokken wij naar Frankrijk. We hadden een superleuke tijd in Parijs, maar spendeerden ook een geweldig weekend in het Noord-Franse Arras. Dit waren onze hoogtepunten van een citytrip Arras met de kinderen.

De grote markt op zaterdagochtend

Wij arriveerden net op tijd om de zaterdagmarkt op de Grand-Place en de Place des Héros nog mee te pikken. Een mengelmoes van kraampjes met kleding, stoffen, speelgoed, boeken, groenten en fruit, kazen, en allerhande lokale lekkernijen. Wij proefden er de lekkerste radijsjes, een favoriet tussendoortje van onze kinderen.

Een echte Rubens in Saint-Jean-Baptiste

Om de een of andere reden bezoeken wij op vakantie altijd heel wat kerken en kathedralen. Is het omdat ze een rustpunt zijn midden in de stad? Omdat het er altijd lekker koel is, zelfs in het zuiden? Of omdat onze kinderen een fascinatie hebben voor alle verhalen over Jezus & co? In Arras maakte de kerk Saint-Jean-Baptiste de meeste indruk. Er zijn prachtige brandglazen, maar dé blikvanger is de ‘Kruisafneming’ van Pieter-Paul Rubens midden in de kerk.

Rubens Kruisafneming in Saint-Jean-Baptiste.

Pizza bij Le Vidocq

Kato (10) en Lora (8) zijn geen makkelijke eters. (Haha, understatement of the year😉) Maar bij Le Vidocq, een charmant Italiaans restaurant in het hart van Arras, vond iedereen een gerecht naar z’n zin. Zeker de pizza’s zijn aanraders: ze worden bereid in een houtoven. Een gezellige én kindvriendelijke plek!

Ecologisch shoppen bij Love Jungle

We liepen na onze lunch per toeval voorbij Love Jungle, een ruime winkel met duurzame en ethische Franse producten. Je vindt er verzorgingsproducten, zoals shampoo, body lotion en nagellak. Maar je kan er evengoed keramiek, tafellinnen, speelgoed, papierwaren en allerhande toffe cadeautjes kopen. Wij gingen niet met lege handen buiten.

Love Jungle: shop met ecologische en duurzame spullen in Arras.

Zoektocht door de stad

De biennale d’art contemporain was aan de gang toen wij Arras bezochten. We lieten ons verrassen door het parcours door de stad. Kato en Lora gingen op zoek naar de tegels met tekeningen van planten die her en der op de gevels te vinden waren. We merkten het al eerder: een zoektocht of duidelijke opdracht helpt om de wandelmotivatie van onze kinderen hoog te houden. Daarom loont het bij elke citytrip zeker om bij de toeristische dienst te informeren naar een zoektocht/ontdekkingsparcours op maat van kinderen.

Zoektochten houden de wandelmotivatie hoog.

De klassiekers: het belfort en Saint-Vaast

Het belfort en de kathedraal en de abdij van Saint-Vaast zijn de klassieke must-sees in Arras. Je kan de klokkentoren beklimmen. En er is een labyrinth met ondergrondse gangen onder het belfort waar je met een gids in kan. Wij deden dit niet, maar hielden het op de obligatoire vakantiefoto voor het belfort. En we namen een kijkje in de kathedraal en op de binnenplaats van de voormalige abdij.

Souvenirs voor klein & groot

Je ziet ze steeds minder: in heel wat steden zijn de kleine speelgoedwinkels vervangen door ketens à la Intertoys. In Arras ontdekten we op het gezellige Place de Thèatre Les Petits Géants, een lokale speelgoedwinkel met een mooi aanbod, o.m. de schattige muisjes en accessoires van Maileg. Perfecte plek voor de kinderen om een leuk souvenir te kopen. Voor volwassenen is de Boutique de Créateurs Et Caetera de place to be voor een souvenir. Een twintigtal lokale ontwerpers verkopen er samen hun creaties: van unieke kaartjes tot macramé plantenhangers en van juwelen tot handgemaakte tasjes.

Een twintigtal lokale designers verkopen hun creaties bij Et Caetera.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.