Loading...

Vakantie met kinderen in Zuid-Engeland (deel 2)

Hier is hij dan … de beloofde tweede post over onze trip met de kinderen in Zuid-Engeland. Intussen is het dus een eeuwigheid geleden, maar vorige zomer genoten wij van de tuinen, de parken, de vergezichten, de pubs en de meest idyllische picknickspots in de South Downs.

Deel 2 van onze trip:

Arundel Gardens

Perfect om in te dwalen, in bomen te klimmen en weg te dromen bij de romantische, weelderige bloemenperken… Wij kregen na onze vakantie in Engeland zin om onze kleine stadstuin aan te pakken. En daar zit Arundel zeker voor iets tussen.

Poseren tussen de bloemen in Arundel garden

Fishers Farm Park

Als je wil scoren bij je kinderen, dan is een bezoekje aan dit pretpark een uitstekend idee. Wij maakten er een daguitstap van, namen zelf picknick mee en sloten er af met een artisanaal ijsje. De favoriete attractie van de kindjes (en van mij) was de helling met de autobanden! Al waren de theekopjes en de klimtoren ook very charming.

Brighton

Was het omdat ik high expectations had? Of kwam het door de immense drukte ? Feit is dat Brighton de verwachtingen niet helemaal kon inlossen. De vintage shops in de North Laine waren absoluut tof, maar o zo crowded. Waar we uiteindelijk vooral van genoten in Brighton, was de lunch bij Plateau, de draaimolen op de kitscherige pier en de vettige fish & chips op het strand bij zonsondergang.

Picknick in Petworth Park 

Petworth House is een must visit als je van oude huizen, oude kunst en oud tout court houdt. Ik niet. Dus bezochten wij enkel het uitgestrekte Petworth Park. De bomen in dat park zijn ronduit impressionant: er staan knoestige exemplaren van honderden jaren oud. En bestaat er eigenlijk een betere combinatie dan park & picknick? Wij haalden wat brood, Somerset brie, honey ham & cheddar bij de plaatselijke kruidenier, zochten vervolgens een uurtje naar de ingang van het park – ja, die is goed verstopt! – en lieten geen kruimeltje meer over op ons picknickdekentje bij een holle boom.

Petworth House in de verte

Chichester

De tuin van de bisschop, de kathedraal en de verse frambozen die we er op straat kochten: dat waren de hoogtepunten van het charmante Chichester. De vriendelijke priester die ons in de kathedraal een foldertje met opdrachten speciaal voor de kinderen gaf, was een extra troef. Wijs!

Tuin van de bisschop in Chichester

The Three Crowns Inn in Wisborough Green 

We logeerden in Wisborough Green en The Three Crowns werd zowat onze vaste stek voor dinner. Leuke, rustige achtertuin met terras, een schattig hondje om te aaien, een schommel, live optredens en lekker eten … Pure happiness! Mag ik dan nu terug?

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.