Loading...

Nieuwe wijnbar in Gent

Toen ik vorige week door de Steendam naar huis fietste, viel mijn oog op een nieuwe wijnbar, ‘Edelrot’, in die straat. Ik was net een artikel aan het schrijven over nieuwe adresjes in Gent en sprong daarom snel even binnen. Bij een warm gember-sinaasdrankje raakte ik aan de praat met de eigenaars: Stijn Schreel en Saraï Cachet. Hij stond voorheen in de keuken van Mosquito Coast, zij is barista.

Zij hadden samen een mobiele wijnbar waarmee ze naar festivals en evenementen trokken. Je kon ze vorige zomer bijvoorbeeld spotten op de Gentse Feesten. Maar begin dit jaar vonden ze dus een vaste stek in een smal, maar heel charmant pand in de Steendam. Denk ruwe bakstenen muren, houten tafels en vooral massa’s sfeer.

Op de kaart? Natuurlijke wijnen, lokale bieren, een groot gamma aan biologische frisdranken en sapjes en kleine hapjes, zoals een kaas- en charcuterieplank en toast met huisgemaakte tapenade. ’s Middags kan je er ook terecht voor een lichte lunch.

Het weekend nadien ging ik met vrienden de natuurlijke wijnen en aperohapjes proeven. Ik hield vooral van Leoni Biancho (wit, 4,5 euro/glas) en Le Lous (rood, 6,5 euro/glas). Moïra was enthousiast over Para Jimenez (wit, 4 euro/glas) en Velius (rood, wel prijziger, 8 euro voor een glas). We smulden ook van de charcuterie- en kaasplank met kazen van het Gentse Hinkelspel, de droge worst, de nacho’s en de home made tapenade… Kortom, een aanrader om te aperitieven of om na het eten nog even te blijven ‘plakken’.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.