Loading...

Lunch met kinderen in Gent

Mijn dochters en ik, wij verschillen zo nu en dan van mening. Lang niet over alles, maar vaak wel over essentiële zaken. Neem nu eten en kleding. Lora (2,5 jaar) vindt een prinsessenjurk mét kroon perfect voor elk uitje: van de speeltuin tot een dagje school. En Kato (5 jaar) eet het liefst elke dag pasta, met een minimum van groenten erbij.  Creatieve oplossingen dringen zich op: pastasaus met verborgen – gemixte – groenten, om maar één ding te noemen. En een pyjama met prinsessenlooks of zo.

Ook als wij met de kinderen willen gaan uit eten, valt het op hoe onze smaken verschillen. Zo vinden zij de kost (én het interieur) in pakweg de binnenspeeltuin of de cafetaria van het zwembad absoluut top. Ik vind het zonde: kartonnen frietjes, uitgedroogde groenten, overgare pasta, … en het idyllische uitzicht op een plastic speeltuin in legoblokkleuren. Om over de gezellige drukte nog te zwijgen.

Dus ging ik op zoek naar compromissen. Na wat research is dit mijn lijstje van Gentse lunchadresjes waar je lekker eet, gezellig ziten waar niemand raar kijkt als je de kleurboeken bovenhaalt of als je kinderen een spurtje doen door de zaal.

Copyright Backstay bar

Ik was dit plekje een beetje uit het oog verloren na mijn studententijd. Maar we gingen er laatst lunchen met de kinderen en dat viel enorm mee. Ik at er een smaakvolle, knapperige salade geitenkaas. De kinderen namen een croque monsieur. Het is een plek met no nonsense food – salades, pasta’s, croques – maar wel lekker en gezellig om te zitten. Afsluiten doe je er met een taart van madam Bakster. In de zomer is er ook een gezellig buitenterras.

Würst

Eerlijk is eerlijk. Als ik geen kinderen zou hebben, zou Würst, het hotdog concept van Jeroen Meus, niet op mijn favorietenlijstje staan. Hotdogs blijven nu eenmaal hotdogs, ook al zitten ze in een hipper en smaakvoller jasje. Ik proefde bij Würst de Mexico ’86 met merguez, guacamole, een Mexicaans slaatje, zure room… De groenten, dressing en het broodje waren lekker, de worst op zich eigenlijk niks speciaals. De kinderen namen de kinderdog, met een sandwich, gewone worst en ketchup. Uiteraard ging dat vlot binnen. Leuk interieur wel en lekkere limonades. Wij gingen voor de roze limonade, 100% prinsessen-proof!

Mexico ’86 bij Würst Gent

Vooruit

Het café van de Vooruit is een beetje chaotisch en druk, maar zeker een aanrader met kleinere kinderen. Er is plaats genoeg om te manoeuvreren met een kinderwagen en buggy. En er is een hele resem kinderstoelen beschikbaar. Bestellen moet je zelf aan de bar doen en je haalt ook zelf je eten af. Ik ben er vooral fan van de pasta pesto. De kinderen van de spaghetti of croque monsieur. Extra troef: er wordt vooral met biologische en fairtrade producten gewerkt. In de zomer kan je er buiten zitten op een supertof terras. Bij mijn kinderen hoort een uitstapje naar het toilet beneden – trap op en af – er altijd bij, mét reuzesprong van de laatste drie, of euh, vijf treden. En een beetje rondrennen in de zaal ook. In alle drukte kijkt niemand er op van een krijsende baby of een ondeugende kleuter, best handig …

Copyright Balls & Glory Gent

Balls & Glory

Dit is een tip van Moïra. Zelf was ik eerst niet zo’n fan van dit adresje, want toen Lora nog een baby was, viel het geringe zitcomfort, nl. op omgekeerde kratten balanceren met een baby op je schoot, niet mee. Er was toen ook geen kinderstoel beschikbaar. Maar nu de kinderen al wat groter zijn, is het wél een aanrader. Op je bord? Comfort food: puree en gevulde gehaktballen. En welk kind lust er nu geen gehaktballen?

 

Ken jij nog leuke, kindvriendelijke lunchadressen? Tips zijn welkom!

 

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.