Loading...

Kookboek van het jaar: Plenty More (Yotam Ottolenghi)

Niet dat ik een echte vegetariër ben, maar groenten smaken me altijd veel beter dan vlees of vis. Net daarom volgde ik ooit vegetarische kookles. Daar leerde ik wel welke ingrediënten je zoal kan gebruiken als vleesvervanger, maar verder vond ik de vegetarische keuken die ik er leerde kennen niet zo verrassend of verfijnd. De vegetarische recepten van Yotam Ottolenghi, dat is een ander paar mouwen. Ik kocht zijn kookboek Plenty More in december, en het is nu al mijn kookboek van het jaar.

Avocadodip met yoghurt, wortelstamppot met linzen en uitjes in rodewijnsaus, pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus, wittechocoladecrème met bosvruchten, … allemaal overheerlijke gerechten waar geen enkele hardcore carnivoor iets op aan te merken kan hebben. Hierbij één proevertje om je te laten watertanden.

Pompoen, chiliyoghurt en koriandersaus 

Dit heb je nodig:

– 1 kleine pompoen

– 1 theelepel kaneel

– olijfolie

– 50 g koriander

– 1 teentje knoflook

– 20 g pompoenpitten (Liet ik weg wegens niet in huis. Heb je d’r wel, rooster ze dan in de oven en bestrooi het gerecht ermee.)

– 200 g Griekse yoghurt

– anderhalve theelepel Sriracha of andere chilisaus (vond ik gewoon bij Carrefour)

– zout en zwarte peper

Zo maak je het:

De pompoen snij je in stukken van ca. 2 op 6 cm. Die meng je in een kom met de kaneel, 2 eetlepels olijfolie, eventueel wat zout en veel peper. Leg ze op de schil op een bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven op 220°C.Intussen mix je de koriander, knoflook, 4 eetlepels olie en een snuifje zout tot een soort pesto.

Wanneer de pompoen klaar is, roer je de chilisaus door de yoghurt:

Sprenkel het yoghurtmengsel over de pompoen en daarover de kruidenpesto. Strooi nog wat extra korianderblaadjes over het gerecht en dien op:

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.