Loading...

Hiltl in Zürich: stairway to veggie-heaven

Voor mijn job (het promoten van de allerbeste lingerie ter wereld, nl. Marie Jo en PrimaDonna, sorry/notsorry voor de sluikreclame) mag ik af en toe naar het buitenland. Onlangs stond Zürich op het programma.

‘Wat wil je straks graag eten?’ vroeg mijn topcollega en gids voor de dag Rolf. Ik antwoordde (zoals gewoonlijk) dat ik absoluut geen moeilijke eter ben, ik eet alleen al 20 jaar geen vlees meer. ‘Oh, maar dan MOETEN we naar Hiltl!’

Rolf was enthousiast, ik was nieuwsgierig, altijd leuk om in het buitenland de insider-adresjes te ontdekken. Wist ik veel dat ik in veggie heaven ging terechtkomen!

Hiltl bestaat sinds 1898 en zou het oudste vegetarische restaurant ter wereld zijn. Je kan er à la carte eten of aan het buffet (waar je het gewicht van wat je hebt opgeschept betaalt). Volgens Rolf kan je het best reserveren (kan ook online), maar ze houden ook altijd enkele tafeltjes vrij voor spontane gasten.

Naast het restaurant bevindt zich een vegetarische slagerij, take-away en supermarkt (met webshop). Je vindt er meer dan 100 vegetarische en veganistische specialiteiten, huisgemaakte limonades, verse sapjes en ijsthees. In het weekend verandert ‘Haus Hiltl’ vanaf 23u in de hippe Hiltl club, de eerste ‘pelzfrei-Club’ van Zwitserland.

 

We nemen plaats aan een mooi gedekte tafel en ik geef mijn ogen (en mijn iphone) de kost. Geweldig om te zien dat veggie, bio en diervriendelijk hier gewoon voor iedereen normaal zijn. We zitten tussen hipsters met Aperols en G&T’s, maar evengoed een gezin met pubers dat op vrijdagavond met oma op restaurant gaat. Nergens ook maar één geitenwollensok te zien.

Op aanraden van mijn collega neem ik de veggie versie van een typisch

Zwitsers (vlees)gerecht, Hiltl Hackbraten. Hij neemt zelf de Hiltl Burger.

Hiltl is een fantastisch totaalconcept, en het was nog lekker ook. Meer info vind je op de Hiltl website.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.