Loading...

Citytrip op kindermaat: Nantes

Wij houden van citytrips. Helaas bleek in het verleden dat citytrips en weerbarstige peuters of kleuters niet meteen een topcombinatie zijn. Zo zagen we in Rijsel meer van de hotelkamer dan van de stad tijdens de dutjes van dochterlief, en we verlieten de stad vroeger dan gepland met een hysterisch kind op de achterbank. Ik twijfelde dus toen een collega de Franse stad Nantes tipte als ideale vakantiebestemming mét twee kleine meisjes van 1,5 en 4 jaar oud. Maar het bleek een gouden tip: we love Nantes. En wel hierom:

De groene lijn

Volg de groene lijn. Meer is er dus blijkbaar niet nodig om vierjarige meisjes aan te zetten om het iets langer dan 5 minuten vol te houden op hun loopfietsje in een stad. Le Voyage à Nantes stippelde een parcours uit dat je zowel langs de hedendaagse kunstinstallaties als de traditionele trekpleisters (kathedraal, kasteel van de hertogen van Bretagne … ) leidt. Leuk, zeker als er ook een speeltuin in de vorm van een draak of een gekke rollercoaster met terrasstoelen op de route liggen. Allebei ook kunstinstallaties overigens. Dus: volg de groene lijn op de grond!

Volg de groene lijn… en bots op een hinkelspel

Houten draak als speeltuin

De olifant

Absolute must see als je Nantes met kinderen bezoekt is dé olifant. Les Machines de l’île is een artistiek project op de plek waar vroeger de scheepswerven van de stad waren. Wij maakten een ritje op de olifant. Maar eigenlijk is die olifant nog het meest indrukwekkend als je hem voorbij ziet wandelen en hij je nat spuit met zijn slurf. Dat vond Kato veruit het leukst. Een toertje op de Carrousel des Mondes Marins moet je zeker doen. In de zomermaanden krijg je er een gratis tweede ritje bij. Mooi en ook leuk dat je zelf de houten dieren kan doen leven: ik had best wat spierkracht nodig om mijn zeemonster te laten springen. En Kato en Lora vochten bijna om op de zeemeerminnentoeter te mogen duwen op hun boot.

Dé olifant

Carrousel des Mondes Marins

Jardin des Plantes

We waren er op een zondag en het was superdruk. Toch genoten we van de groene omgeving én de toffe extra’s: de bankjes in verschillende formaten van extra small tot extra large. Kato vond de bank die tegelijk wipplank was wel grappig, fietste tussen de duiven en stond verbaasd te luisteren naar het gelach (kabouters!) dat van tussen de stenen in een hoekje van de tuin weerklonk. Als afsluiter was er de grote speeltuin.

Fietsen achter de duiven en oooo… een fontein!La Cantine du Voyage (en alles daar in de buurt)

Het voelde een beetje zoals Dok Gent of Park Spoor Noord in Antwerpen. Een zomerse plek aan het water om te eten, drinken, petanque te spelen, een ijsje te likken, … Wij relaxten er wat in de kleurrijke ligstoelen. Lunchen deden we vlakbij met een superleuke picknick langs de Loire. Wij kochten worstjes en baguette bij Les Hôtes. Daar is een speeltuin met trampolines in een soort van maanlandschap en op de picknickplek aan het water kan je zelf je worstjes op de BBQ leggen. We aten er de beste hotdog ooit. Top!

Cantine du voyage

Trampoline in maanlandschap

En u, hoe doet u dat citytrippen met kinderen? En welke steden zijn aanraders? 

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.