Loading...

Rucolapesto

Het was hier een paar maanden stil: onze kersverse dochter, Lora, was meer dan de handen vol ;-). Nu valt alles weer een beetje in de plooi en hoop ik opnieuw wat meer te kunnen bloggen.

Het moestuinseizoen is op gang aan het komen en ik geniet ervan om te zien hoe uit de zaadjes stilaan worteltjes, spinazie en tomaatjes ontspruiten in onze kleine vierkantemetermoestuin. Nog niks oogstrijp helaas … Gelukkig heb ik een lieve papa met groene vingers die al een en ander in de aanbieding heeft. Zo kreeg ik afgelopen weekend een hoop rucola. Te veel om als slaatje op te gebruiken, en daarom ging ik op zoek naar andere rucolarecepten. Zo stuitte ik op de rucolapesto van Jeroen Meus: een aanrader!

Ik paste het recept een beetje aan omdat we niet alle ingrediënten in huis hadden & maakte er een lekkere pasta pesto mee, en wel zo:

 

  • Mix een teentje look, ongeveer 40 g rucola, 60 g pijnboompitten, een handvol basilicum en een flinke scheut olijfolie in de blender.
  • Rasp 80 g Parmezaanse kaas en voeg toe aan het mengsel. Alles nog even mixen, proeven en naar smaak kruiden met peper en zout (voeg nog een scheut olijfolie toe als het mengsel wat te droog is).
  • Kook verse pasta (ik gebruikte linguine).
  • Rooster een handvol pijnboompitten in de pan en snijd intussen wat kerstomaatjes in vieren.
  • Meng de pasta met de pesto, kerstomaatjes en werk af met wat geroosterde pijnboompitten en geraspte parmezaan. Je kan er op het einde eventueel ook nog wat blaadjes rucola en enkele stukjes parmaham bij doen, als je de pasta anders te basic vindt.

Simpel en lekker!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.