Loading...

Fancy fastfood

Voor een snelle hap op een doordeweekse avond moet je niet noodzakelijk naar de frituur. (Al màg dat natuurlijk. Zeker als je zoals ik tussen twee uitstekende Gentse frituren woont.

De Papegaai heeft overigens de beste frieten vind ik, al is De Frietketel nog iets populairder bij de studenten hier vanwege de gigantische porties die je er krijgt.) Maar om bij de zaak te blijven, er zijn alternatieven. Onze zelfgemaakte pizza bijvoorbeeld, of deze zomerse (jaja, we leven op hoop) pasta met scampi, witte wijn en rucola. Klinkt als een verfijnd gerecht en proeft ook zo, maar is letterlijk klaar in 10 minuten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 400 g scampi’s (vers of diepvries. Bij vishandel De Vis kan je ze bijvoorbeeld diepgevroren kopen zonder darmkanaal: handig als het snel moet gaan.)

– olijfolie

– een teentje look

– een gedroogd pepertje (of twee, als je houdt van pikant)

– een klein blikje tomatenconcentraat

– een glas witte wijn

– spaghetti of andere pasta (ik gebruik die van De Cecco, dat is de lekkerste die je kan vinden in de supermarkt)

– 100 g rucola

Zo maak je het:

Zet water op om straks de pasta in te koken. Plet ondertussen de look, en laat die even meestoven in een diepe pan met olijfolie. Ontdooi ondertussen de scampi’s (indien nodig) en laat ze uitlekken op een velletje huishoudpapier. Haal het teentje look uit de pan, bak er kort de scampi’s in tot ze een mooi korstje hebben, en strooi het verkruimelde pepertje erover voor wat extra spice. Voeg het glas wijn toe, en schep ook het tomatenconcentraat erbij:

Zodra de pasta gaar is, giet je die af en voeg je hem bij de scampi’s. Draai de rucola eronder, en je fancy fastfood is klaar.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.