Loading...

Nieuwe shop in Antwerpen: JUTTU

Vandaag opent JUTTU in Antwerpen de deuren. JUTTU is het nieuwe winkelconcept van AS Adventure en wij mochten er gisterenavond al een kijkje nemen. ‘JUTTU is Fins voor anekdote’, lezen we in het persbericht. En ‘de shop speelt in op de huidige beweging om je aankopen bewuster en minder impulsief te laten verlopen’. Een knap staaltje van hipstermarketing voor dummies ;-).

JUTTU vertaalt het idee in een winkel met veel ruimtegevoel – al was het gisteren toch behoorlijk manoeuvreren tussen de massa bij de opening – en een selectie van merken waarbij ecologie en duurzaamheid centraal staan. De inrichting en sfeer deed ons een beetje denken aan die van &Other Stories. En daar houden we wel van.

Wat wij ervan vonden: de shop heeft een mooi en uitgebreid aanbod van modemerken voor mannen en vrouwen, van Belgisch zoals Nathalie Vleeschouwer en Aymara tot internationaal zoals Object Collectors Item en Wunderwerk. Er zijn ook decospullen: plantenpotjes, lampen, kussens en plaids. Je kan er zelfs planten kopen. En er is food, met bijvoorbeeld glazen bokalen met snoep, chocoladerepen, risotto, tapenade en breadsticks …  Voor eindejaar zouden wij er onze cadeautjes vinden. Nog een pluspunt is de service: Moïra had niet de juiste maat in de pashokjes en een medewerkster aan de pashokjes belde meteen een collega in de winkel om die voor haar te halen. Best makkelijk. Minpunten: er zijn enkel pashokjes op de eerste verdieping. Niet zo handig als je met buggy en kinderen op pad bent.

Wie zoet is krijgt lekkers?

Ontdekking van de avond vond ik het modemerk Sofie Schnoor. Helemaal mijn ding! Ik zocht het intussen op en het is blijkbaar een Deens merk. En er bestaat ook een kindercollectie van, o zo mooi … Al zal Kato het wellicht te stoer vinden, met veel zwart en grijs enzo.

#fromwhereimstanding #moreglitterlessbitter #andotherhipsterhashtagsDe buit van de avond: Moïra vond een zwart jurkje – voor naast de tien andere zwarte jurkjes in haar kast ;-). Maar wel héél mooi én betaalbaar (59,95 euro) van Object Collectors Item. En ik kocht een zwarte broek (49,95 euro) van hetzelfde merk. Moïra nam ook nog een alternatief, ecologisch wasmiddel mee van Seepje (9,95 euro voor 30 wasbeurten). Benieuwd of dat een succes wordt … We houden jullie op de hoogte!

Info: JUTTU, Meir 19, 2000 Antwerpen. www.juttu.be Op 2 december opent JUTTU Brugge, Noordzandstraat 54.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.