Loading...

Stan & Loesje: duurzame mode

In de zoektocht naar leuke modemerken en -verhalen voor de gazet stuitte ik onlangs op Stan & Loesje. Het is een klein, maar héél fijn (én ecologisch!) modelabel van Stan Pues & Loesje Leysen. 

Stan volgde een kunstopleiding, en werkt in de multimediawereld. Loesje volgde een opleiding reclamevormgeving, maar schoolde zich in avondonderwijs bij in patroontekenen. Zij begon met twee andere meisjes enkele jaren geleden My Daily Wood. ‘We maakten kleding van gerecycleerde stoffen of herstelden vintage stukken’, vertelt ze. ‘Het moeilijke aan dat project was dat je telkens maar één stuk kon maken, er was niet echt een productieproces en het was heel tijdsintensief.’ Samen met haar man Stan droomde ze van een eigen collectie. En in het najaar van 2012 werd die droom werkelijkheid.

 

Ze combineren nu allebei hun job met de eigen collectie en webshop. Hun merk Stan & Loesje is elegant, vrouwelijk en toch strak. En niet onbelangrijk: de collectie wordt gemaakt met voornamelijk ecologische stoffen.

 

 

Loesje: ‘We hebben allebei een grafische achtergrond en dat merk je in het lijnenspel van de collectie. Ik werk ook erg op de snit en focus nogal graag op de schouders.’ ‘Een beetje humor komt er ook in terug, een knipoog hier en daar,’ vult Stan aan.

 

Voor de voorjaarscollectie haalden ze hun inspiratie uit een typisch Belgische zomerdag, zo eentje met zwoel warm weer en een regenbui om de dag af te sluiten. Klinkt vertrouwd … De mooie regenjas in de collectie is meteen ook mijn favoriet. Het wordt er eentje om op het verlanglijstje te zetten. Eerst nog even sparen. Aan duurzame designermode hangt nu eenmaal een hoger prijskaartje.

Alle beelden: copyright Stan & Loesje.

Je vindt Stan & Loesje bij Elle et Gand in Gent of op hun webshop: http:/stanloesje.be/shop/.

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.