Loading...

Ballen in de Jakobijnenstraat

Enkele maanden voor wij weg trokken uit Gent centrum, verhuisde Wim Ballieu zijn ballen naar een pand op twee straten van ons (inmiddels ex-) huis. De verbouwingswerken duurden maanden maar het resultaat mag er zijn, ontdekten we op een druilerige avond tijdens de Patersholfeesten.

Te druk en te nat was het in ‘t Patershol, dus dropen we maar af richting Papegaaistraat. Toen we onderweg het nieuwe restaurant van Balls & Glory tegenkwamen, besloten we om daar maar een hapje te eten. Het interieur is modern zonder dat je het gevoel krijgt dat je op een al te hippe plek bent beland. Veel licht, eenvoudige houten tafeltjes aan de zijkant en één extra lange tafel in het midden, waarop bestek, glazen en kannen water al klaar staan. We voelden ons dus meteen op ons gemak, natgeregend en met onze – immer veel te grote – buggy.

Bestellen doe je meteen bij het binnenkomen: je kiest een van de twee ‘ballen van de dag’, en daarbij een frisse salade of stoemp van aardappelen en seizoensgroenten met saus. We bestelden er van elk eentje, in de veronderstelling dat zoonlief – een peuter van twee – wel wat mee zou eten. Les één: onderschat nooit een peuter. Les twee: bestel altijd een extra gehaktbal als je diezelfde peuter mee uit eten neemt. (Behalve bij Ikea. Ikea-ballen vindt mijn zoon pure crap…en daar ben ik eigenlijk wel trots op.)

Hoewel zo’n gehaktbal best groot is, zeker met een portie stoemp erbij, waren onze ballen dus in no time op en zagen we ons genoodzaakt om nog een dessert te nemen. Een homemade frisco voor mijn man (door hemzelve binnengespeeld nog voor ik een foto kon nemen) en een brownie waar superlekkere stukjes walnoot in bleken te zitten.

Kortom: tof interieur, ongedwongen sfeer, lekkere ballen en topdessertjes. Ideaal als lunchadres of als je ’s avonds snel een hapje wil eten, met of zonder peuter.

Balls & Glory

Jakobijnenstraat 6 – 9000 Gent

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.