Loading...

Gentse krokettenbar

In Nederland haal je ze uit de muur, in Gent moet je sinds kort in de krokettenbar zijn. Pure Daphne heet die, en je vindt ze in de Gebroeders Vandeveldestraat. Ik ben geen krokettengek, maar het concept intrigeerde me en met een lekker garnaalkroketje kan je mij altijd een plezier doen. Vorige week ging ik dus eens proeven.Menukaarten zijn er niet bij Daphne, maar op een groot bord zie je alle kroketjes staan: een bordje tapaskroketjes voor bij het aperitief, minikroketjes als voorgerecht en 2, 3 of 4 grote kroketten met diverse vullingen als hoofdgerecht. We deelden een bordje met 6 minikroketjes als voorgerecht, met als vulling kip, ham, kaas, geitenkaas met spek, garnaal, en tonijn. Erbij kregen we een fris slaatje, net als bij ons hoofdgerecht.

Pluspunt: de vriendelijke bediening bakte een extra minikroketje voor ons omdat er een ‘ontploft’ exemplaar bij ons voorgerecht was beland. Minpuntje: de grote kroketten die je als hoofdgerecht krijgt, kan je niet mixen en matchen, tenzij ze toevallig dezelfde prijs hebben. Je moet dus twee (of drie, of vier) dezelfde kroketten bestellen, al is dat makkelijk op te lossen door onderling kroketjes uit te wisselen. De kaas- en garnaalkroketten die we aten als hoofdgerecht waren best lekker, maar voor mij mochten er in die laatste nog iets meer garnalen in zitten. We betaalden een goeie 40 euro voor 4 grote kroketten, 6 minikroketten, twee glazen cava en halve liter water. Niet goedkoop voor een kroketje, zouden ze in Nederland zeggen. Maar het was wel gezellig bij Daphne.

(Copyright foto’s: Pure Daphne)

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.