Loading...

Echte tutjespap met garnalen

Tutjespap met garnalen proefden we voor het eerst in het Patyntje, een vaste waarde in Gent. Het is een klassiek gerecht met op en top Vlaamse ingrediënten: grijze garnalen, aardappelen, een gepocheerd eitje en karnemelk. De meeste mensen noemen het trouwens ‘tatjespap’, wellicht komt dat van ‘patatjespap’. Want dat is het eigenlijk: een bijna lopende pap van aardappelen en karnemelk. Dat lijkt misschien eerder iets voor een bejaarde die zijn gebit vergeten is, maar ook voor mensen mét tanden is het een echte lekkernij. We probeerden het gerecht thuis uit, en daar smaakte het bijna even lekker als op restaurant.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– ½ liter ongesuikerde karnemelk

– 75 g ongezouten roomboter

– 1 kg aardappelen

– 4 eieren

– 200g (gepelde) grijze garnalen

– versgemalen peper en eventueel een beetje zout

– nootmuskaat

– azijn

 Zo maak je het:

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en maak ze fijn met een roerzeef. Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje op het vuur of in de microgolfoven. Roer de gesmolten boter onder de puree. Warm de karnemelk even op en voeg die bij de aardappelen en de boter, zodat je puree smeuïg en bijna lopend wordt. Breng de papperige puree op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en eventueel een snuifje zout.

De eitjes pocheer je 4 minuten in kokend water met een scheutje azijn. Schep wat tutjespap in elk bord, leg er een gepocheerd eitje op, strooi er een handvol verse garnalen over en slurp alles lekker op.

Patyntje: Gordunakaai 91 – 9000 Gent

www.patyntje.be

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.